Veelgestelde vragen

INKOMENSVOORWAARDEN

Je hebt een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van minimaal 3 x de maandhuur. Vakantietoeslag, eventuele 13e maand en vaste bonussen mogen hierin worden meegerekend.

Een sociale huurwoning is een huurwoning met een maximale netto huurprijs van € 808,06. Het gezamenlijk inkomen mag niet hoger zijn dan €51.356,- en minimaal € 33.600,-. (prijspeil 2023)

De maandhuur bedraagt tussen de €808,06 en €1.175,72,-  Het maximale gezamenlijke inkomen mag niet hoger zijn dan €69.573,- (prijspeil 2023) en minimaal €33.600,-.

Het tweede inkomen kan voor 100% worden meegerekend.

Je hebt een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van minimaal 3x de maandhuur.Vakantietoeslag, eventuele 13e maand en vaste bonussen mogen hierin worden meegerekend

De minimale huurperiode bedraagt 12 maanden. Na 12 maanden is de huur per hele kalendermaand opzegbaar.

Garantstelling van ouder(s) of derden is toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Neem contact op met de makelaar voor meer info.

 

De studio’s in de sociale sector, en de studio’s uit de middenhuur, zijn enkel te huur voor éénpersoonshuishoudens.

Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen. Dat
betekend dat woningdelers niet zijn toegestaan.

Het is alleen mogelijk om een woning te huren met voldoende inkomen volgens de gestelde eisen. Als er door de student aan de eisen wordt voldaan is het mogelijk een woning te huren. Garantstelling door ouders of derden is niet toegestaan.

De huisvestingsvergunning is van toepassing bij de sociale huurwoningen die een huurprijs hebben lager dan (of gelijk aan) € 808,06 per maand (prijspeil 2023) en bij de midden huurwoningen met een huurprijs tot maximaal €1.175,72 per maand (prijspeil 2023). Meer informatie over de huisvestingsvergunning vind je op de website van de gemeente Amsterdam. 

LET OP: een huisvestgingsvergunning aanvragen is pas mogelijk met een getekende huurovereenkomst van de nieuwe woning. Daarnaast is het van belang om binnen 4 weken na oplevering in te schrijven op het adres. Anders vervalt de vergunning.

Voor een particuliere huurwoning met een kale huur tot € 808,06 mag het gezamenlijk inkomen van uw huishouden niet hoger zijn dan € 51.356-. (prijspeil 2023)

Voor midden huurwoning met een kale huur tot € 1.175,72 mag het gezamenlijk inkomen van uw huishouden niet hoger zijn dan € 69.573,- (prijspeil 2023). Deze grens is niet van toepassing als u een sociale huurwoning in Amsterdam leeg achterlaat.

LET OP: een huisvestingsvergunning aanvragen is pas mogelijk met een getekende huurovereenkomst van de nieuwe woning.

ALGEMEEN

25% van de sociale huurwoningen en midden huurwoningen worden met voorrang toegewezen aan de bewoners die 6 jaar aaneengesloten (in de laatste 10 jaar) ingeschreven staan in Amsterdam Zuid-Oost. Dit dient aangetoond te worden middels een uittreksel uit het basisregister personen. Op deze voorrang zijn echter wel de minimale vereisten als inkomen en borgstelling van toepassing en gelijk aan de overige woningen. De overige woningen worden aan de hand van de voor de woningen gestelde inkomenseis, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van het dossier en de finale check worden de woningen toegewezen aan de best passende kandidaat. Hierbij wordt rekening gehouden met de huisvestingsvergunning die van toepassing is

Ja, bovenop de maandelijkse kale huur betaalt u maandelijks een voorschot servicekosten. U ontvangt hier elk jaar een afrekening van. Het voorschot servicekosten voor Frame Building bedraagt bij aanvang van het contract € 50,- per maand.
Waar u servicekosten voor betaalt, is opgenomen in de huurovereenkomst. Het kan bijvoorbeeld zijn voor het elektraverbruik in de algemene ruimten, schoonmaak van de algemene ruimten of het tuinonderhoud. U ontvangt altijd hiervan een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Naar verwachting worden de woningen begin Q2 van 2023 opgeleverd

Ja, er zijn meerdere liften aanwezig in het gebouw.

Bewoners van Frame Building, woonachtig op de Hoogoorddreef 28-40 in Amsterdam, kunnen gebruik maken voor een bewonersabonnement bij Q-Park P23.

Met het bewonersabonnement kan 7 dagen per week onbeperkt worden in en uitgereden.

Het bewonersabonnement kent een fors lager tarief dan de kosten van een regulier 7×24 abonnement: huurders van Frame Building betalen € 186,87 per maand incl. btw (regulier tarief bedraagt € 400,61).

De aanvraag kan worden ingediend, na inschrijving op het adres:

https://www.q-park.nl/nl-nl/zakelijk/producten/aanvraag/frame-building/

Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen, beschikbaarheid en het daadwerkelijk verkrijgen van een abonnement.

Ja, er is een fietsenstalling voor 430 fietsen en 28 scooterplekken

Een aantal woningen beschikken over een inpandige berging. Er zijn geen externe bergingen aanwezig

Nee, de woningen met een maximale huurprijs van € 808,06 (exclusief stofferingstoeslag, prijspeil 2023) hebben een minimale inkomensnorm van € 33.600,- op jaarbasis waardoor het aanvragen van huursubsidie niet mogelijk is.

Er is een standaard waarborgsom ter hoogte van 1,5 maandhuur van toepassing. In sommige gevallen zal er een extra zekerheid gevraagd worden. Bijvoorbeeld wanneer je zelfstandig ondernemer bent, of bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Het gebouw is middels diverse deuropeners en liften grotendeels rolstoel toegankelijk. Er zijn echter ook vloerniveaus enkel bereikbaar per trap (denk aan de wasserette ruimte)

De 69 sociale huurwoningen hebben een oppervlakte tussen de 26m2 – 32.25m2
De 37 middensegment huurwoningen hebben een oppervlakte tussen de 39.9m2 – 52.5m2
De 107 vrije sector huurwoningen hebben een oppervlakte tussen de 51.75m2 – 102.5m2

In totaal zijn er 213 woningen. 69 sociale huurwoningen, 37 midden huur woningen en 107 vrije sector woningen.

Gezien het momenteel nog om een bouwplaats gaat is het niet mogelijk de woning te bezichtigen.

The Frame Building beschikt over een gemeenschappelijk terras van maar liefst 77m2 welke alleen voor de bewoners toegankelijk is.

AFWERKING VAN DE WONING/COMPLEX

Nee, de woningen worden voorzien van een hoogwaardig afgewerkte keuken en
badkamer

De keuken in de sociale huurwoningen zijn voorzien van een hoogwaardig witte keuken met een antraciet werkblad. De keuken is voorzien van 30 cm 2 pits inductie kookplaat, combimagnetron, afzuigkap, koelkast en vaatwasser.

De keuken in de midden huurwoningen zijn voorzien van een hoogwaardig witte keuken met een antraciet werkblad. De keuken is voorzien van een 33 cm 2 pits inductie kookplaat, combimagnetron met draaiplateau, afzuigkap, koelkast en vaatwasser.

De keuken in de vrije sector huurwoningen zijn voorzien van een hoogwaardig kristal grijze keuken met een zwart werkblad. De keuken is voorzien van een 64cm 4 pits inductie kookplaat, oven met magnetron, afzuigkap, koelkast en vaatwasser.

LET OP: in alle keukens is geen vriesvak aanwezig.

De woningen in de vrije sector en midden huur beschikken over een wasmachine en droger aansluiting. De sociale- huurwoningen (type A, B2 en B3) hebben geen aansluiting voor een wasmachine of droger maar kunnen gebruik maken van de wasserette gelegen op de eerste etage (tegen betaling).

Ja, de huurwoningen in het sociaal- en middensegment zijn voorzien van een PVC vloer inclusief plinten. De huurwoningen in het vrije sector segment zijn voorzien van een houten vloer inclusief plinten. Daarnaast beschikt iedere woning over vloerverwarming in de gehele woning m.u.v. de badkamer, de badkamer is uitgerust met een elektrische handdoekradiator.

De badkamer en toilet worden voorzien van zowel vloer als wand tegels van Villeroy&Boch. In de badkamer zijn handdoekhaken aanwezig, een spiegel, en radiator. De wastafel, kranen en formaat tegels zullen per woningsegment variëren.

Alle woningen zijn voorzien van glasvliesbehang en zijn wit geverfd (dit geldt niet voor inpandige bergingen bij de midden- en vrije sector huurwoningen).

Alle balkons zijn voorzien van verlichting.

De woningen worden aangesloten op het stadsverwarmingsnet.

Alle woningen in The Frame Building worden volledig gasloos gerealiseerd en
aangesloten op het stadsverwarmingsnetwerk. De keuze voor materialen met lage milieu-impact, zoals een regenwaterinfiltratiesysteem en een groendak draagt bij aan de duurzaamheidsambities tevens voorzien van zonnepanelen waar de algemene voorzieningen op zijn aangesloten.

Ja, er is glasvezel in het complex aanwezig. In de verdeelkast van units wordt voorzien van een aansluiting van zowel ziggo als kpn.

DOCUMENTEN

Check allereerst verderop in de FAQ of je voldoet aan de gestelde huurvoorwaarden. Indien je hier niet aan voldoet kunnen we je helaas niet verder van dienst zijn. Gezien de verhuur van start is gegaan kun je je vervolgens inschrijven via de projectwebsite.

– Kopie legitimatiebewijs (geen rijbewijs en BSN-nummer en foto onherkenbaar gemaakt)
– Uittreksel BRP (niet ouder dan 3 maanden, met adres historie)
– Verhuurdersverklaring/Hypotheekhouders verklaring

– Werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden)
– Meest recente salarisstrook, kopie bankafschrift waarop salarisstorting zichtbaar is
– Gewaarmerkt document ‘arbeidsverleden en loongegevens van het UWV’.

Dit document kan alleen aangevraagd worden met een DigiD inlog.

Bent u net in dienst? Lever dan een kopie van de arbeidsovereenkomst aan.

– Toezeggingsbrief UWV
– Kopie bankafschrift waarop de storting van de uitkering zichtbaar is
– Jaaropgave UWV

– Jaaropgave van AOW en aanvullend pensioen of een overzicht van
mijnpensioenoverzicht.nl
– Kopie bankafschrift waarop de stortingen van het AOW en pensioen zichtbaar zijn.

– Uittreksel KVK (niet ouder dan 3 maanden)
– Jaarcijfers van de afgelopen 2 jaar opgemaakt door de accountant/administratiekantoor
– Prognose van het aankomende jaar

– Echtscheidingsconvenant
– Overzicht eigenvermogen
– In het geval van verkoop van de huidige woning: (voorlopige) koopakte + jaaropgave hypotheek
– In geval van aanhouden van de huidige koopwoning: een overzicht van de
hypotheeklasten van de afgelopen 6 maanden